Svěží carpaccio
Recepty, SalátySuroviny
- delší salátová okurka
- 1/2 kedlubny
- 100 g sýru Feta nebo balkánský
- 150 g zakysané smetany
- lžička citronové šťávy
- 2 lžičky sladké chilli omáčky
- lžička olivového oleje
- 1 stroužek utřeného česneku
- sůl
- hrubě mletý barevný pepř
- 1/2 svazku nasekaného kopru
Postup Svěží carpaccio
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve smícháme smetanu s chilli, citronovou šťávou, česnekem a solí. Nakonec přidáme kopr, trochu necháme na posypání.
Okurku nakrájíme podélně na tenoučké plátky a oloupanou kedlubnu také na co nejtenčí plátečky.
Uložíme ozdobně na talíř, posypeme hrubě mletým pepřem a odloženým koprem. Posypeme nadrobeným sýrem a pokapeme smetanou.