Svěží carpaccio

Recepty, Saláty

Suroviny

delší salátová okurka
1/2 kedlubny
100 g sýru Feta nebo balkánský
150 g zakysané smetany
lžička citronové šťávy
2 lžičky sladké chilli omáčky
lžička olivového oleje
1 stroužek utřeného česneku
sůl
hrubě mletý barevný pepř
1/2 svazku nasekaného kopru

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve smícháme smetanu s chilli, citronovou šťávou, česnekem a solí. Nakonec přidáme kopr, trochu necháme na posypání.

  2. Okurku nakrájíme podélně na tenoučké plátky a oloupanou kedlubnu také na co nejtenčí plátečky.

  3. Uložíme ozdobně na talíř, posypeme hrubě mletým pepřem a odloženým koprem. Posypeme nadrobeným sýrem a pokapeme smetanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!