Krkovice v rumu s čerstvými švestkami
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 plátky krkovice
- Na marinádu:
- 0,5 dcl rumu Božkov nebo Tuzemák
- 1 polévková lžíce sójové omáčky
- 1 polávková lžíce medu
- 1 kávová lžička octa balsamiko nebo vinného octa
- dále potřebujeme:
- 2-3 polévkové lžíce paprikové pasty (pomazánky)
- čerstvé švestky
- sůl
- pepř
- olej
Postup Krkovice v rumu s čerstvými švestkami
Postup přípravy receptu
-
Maso osolíme a opepříme. Na marinádu smícháme rum, ocet, sójovou omáčku a med. Maso spolu se švestkami nakrájenými na čtvrtky zalijeme marinádou a necháme odležet.
Poté maso vyjmeme a opečeme na pánvi z obou stran. Do pekáčku přendáme maso i s výpekem, přidáme marinádu i se švestkami a pečeme přibližně 30 minut v troubě, dokud maso nezměkne.
Asi v polovině pečení přimícháme do šťávy paprikovou pastu a pokud máme švestky příliš kyselé, můžeme podle chuti přisladit ještě trochou medu. Omáčka by měla být sladkokyselé chuti.