Krkovice na zelí
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- sterilované zelí
- cibule
- česnek
- kmín
- pepř
- sůl
- nové koření
- bobkový list
- sušenou petrželku
- libeček
- 2 dcl bílého vína
- plnotučná hořčice
- vepřová krkovice (4-5 plátků)
- hladká mouka na obalení
- sádlo
Postup Krkovice na zelí
Postup přípravy receptu
-
Sterilizované zelí si nachystám do brutvanu (pekáče), vrstvu po celém dnu asi 3-4 cm, (kdo má rád i kysané je vynikající), do zelí přidám nadrobno cibuli, česnek, kmín, pepř, sůl, nové koření, bobkový list, sušenou petrželku a sušený libeček, trochu to promíchám načechrám a zalijem cca 2dl bílého vína (nejlepší je tramínem).
Maso, pořádný aspoň 2-3 široký fláky krkovičky trochu naklepu osolím, opepřím, potři plnotučnou hořčici, rozpálím pánev se sádlem, maso ještě protočím v mouce a zprudka opeču a naskládám na to zelí, přidám trošku cibule nahoru a dám péct do trouby až je krkovička měkká, ze začátku může být pekáč přikrytý.