Krkonošské kyselo

Recepty, Polévky

Suroviny

2,5-3 l vody
1 kvásek do kysela
houby
sůl
kmín
1 cibule (větší)
6 vajec
5 brambor (větších)
olej

Postup přípravy receptu

  1. Kvásek namočíme asi na 2 hodiny do 1 l vody, poté rozmícháme a přecedíme přes sítko, aby nezůstaly hrudky.

  2. Houby uvaříme zvlášť. Vaříme je raději déle, aby byly dosti měkké. Usmažíme vajíčka. Brambory nakrájíme a uvaříme bez slupky. Na oleji osmažíme cibulku dozlatova.

  3. Do kvásku nalijeme zbylou vodou, osolíme, přidáme uvařené houby, kmín a osmaženou cibulku. Vaříme na mírném plameni a za stálého míchání přivedeme k varu. Kyselo musí být husté.

  4. Na talíř si dáme brambory, vajíčko a zalijeme kyselem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!