Čokoládové pusinky

Recepty, Cukroví

Suroviny

4 bílky
200 g krupicového cukru
2 lžíce bramborového škrobu
1 lžíci vinného octa
špetku soli
50 g tmavé čokolády

Postup přípravy receptu

  1. Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni a necháme ji vychladnout na pokojovou teplotu. Bílky se solí vyšleháme do tuhého sněhu. Přidáme cukr a škrob, dobře zašleháme. Pak už jen zlehka zašleháme ocet.

  2. Plech vysteleme pečícím papírem a pomocí lžíce tvoříme kopečky. Do každé pusinky pomocí špejle vmícháme trochu čokolády.

  3. Dáme do předehřáté trouby na 150°C. Hned jak je tam vložíme, stáhneme na 110°C. Pečeme něco přes hodinu. Pusinky musí zůstat čistě bílé, pevné a křupavé.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!