Krémové rizoto s hříbky
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 150 g hříbků
- 50 g tvrdého nízkotučného sýru
- 100 g nízkotučného taveného sýru
- 1 sáček rýže
- 1 jarní cibulka
- 1 svazek tymiánu
- 2 listy kadeřávku
- kuřecí nebo zeleninový vývar
- sůl
Postup Krémové rizoto s hříbky
Postup přípravy receptu
-
Na plátky nakrájené hříbky uvaříme v osolené vodě.
Jemně nakrájenou cibulku spolu s rýží opražíme na sucho v hrnci. Když rýže mírně změní barvu, trochu podlijeme kuřecím vývarem. Přidáme nakrájený tymián, kadeřávek a vaříme. Často mícháme a postupně přidáváme další kuřecí vývar a vývar z hříbků.
Když je rýže uvařená, mělo by v hrnci být ještě zhruba 0,5 hrnku vývaru. Do horké rýže vmícháme tavený sýr. Se sýrem už nevaříme, jen přiklopíme poklicí a necháme dojít.
Rizoto rozdělíme na talíře. Navrch naskládáme hříbky a kolem ozdobíme hoblinkami tvrdého sýru.