Krémová mangold suppe:-)
Recepty, PolévkySuroviny
- na krémovou polévku:
- 50 g másla
- 4 velké brambory (na kostky)
- asi 40 listů mladého mangoldu (já mám barevný mix odrůd)
- 2 cibule
- 15 cm pórku
- stroužek česneku (zásadně nepoužívám čínu:-)
- sůl
- pepř
- kostka zeleninového bujonu
- kmín
- špetka kari
- na jíšku:
- 50 g másla
- celozrnná mouka jemně mletá mouka
- na posyp a podržení chuti:
- anglická slanina
- červená cibule
- 1 žampion Portobello
- 5 kloboučků hlívy ústřičné
- 5 cm zelené části pórku
Postup Krémová mangold suppe:-)
Postup přípravy receptu
-
Na másle si osmahneme na kolečka pokrájenou cibuli, pórek, nastrouhaný česnek, po chvíli přidáme pokrájený mangold, orestujeme, zalijeme vodou a přidáme brambory.
Přidáme sůl, pepř, kmín, kari a bujon a necháme vařit.
Když jsou brambory měkké, rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme jíšku a provaříme.
Na pánvi na másle orestujeme anglickou slaninu, přidáme cibuli i pórek a nakonec portobello a hlívu.
Orestovanou směs buď přidáme rovnou do polévky, nebo posypeme před podáváním.