Kuřecí křídla s bramborami a zeleninou v lorně

Recepty, Grilování

Suroviny

kuřecí křídla
kouřová sůl
čerstvé bylinky - listová petržel, šalvěj, tymián, rozmarýn
pepř, sůl, chilli vločky
balzamikový ocet
olej
malé rané brambory
4 mrkve
cibule
voda na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Křídlům odsekneme konce (u nás si na nich pochutnává náš kocourek), osolíme kouřovou solí, okořeníme pepřem a chilli vločkami, zakápneme balzamikem a olejem, promícháme a dáme do chladu na aspoň 2 hodiny.

  2. Mezitím nasekáme bylinky, pořádně omyjeme a osušíme brambory, očistíme mrkev a nakrájíme ji na špalíky a nakrájíme oloupanou cibuli na polokroužky. Brambory ve slupce a mrkev osolíme klasickou solí a promícháme s olejem.

  3. Do lorny vložíme křídla a cibuli, posypeme bylinkami a dáme péci nad oheň nejprve bez poklice. Po osmahnutí z jedné strany křídla otočíme, mírně podlijeme (můžeme zpočátku bílým vínem), přiklopíme a pečeme asi půl hodiny, hlídáme, aby byla vždy mírně podlitá.

  4. Pak přidáme brambory s mrkví, podle potřeby doplníme vodu a pečeme ještě asi 1/2 - 3/4 hodiny. Maso i brambory musí být měkké.

  5. Servírujeme s různými grilovacími omáčkami a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!