Kuřecí křídla s bramborami a zeleninou v lorně
Recepty, GrilováníSuroviny
- kuřecí křídla
- kouřová sůl
- čerstvé bylinky - listová petržel, šalvěj, tymián, rozmarýn
- pepř, sůl, chilli vločky
- balzamikový ocet
- olej
- malé rané brambory
- 4 mrkve
- cibule
- voda na podlití
Postup Kuřecí křídla s bramborami a zeleninou v lorně
Postup přípravy receptu
-
Křídlům odsekneme konce (u nás si na nich pochutnává náš kocourek), osolíme kouřovou solí, okořeníme pepřem a chilli vločkami, zakápneme balzamikem a olejem, promícháme a dáme do chladu na aspoň 2 hodiny.
Mezitím nasekáme bylinky, pořádně omyjeme a osušíme brambory, očistíme mrkev a nakrájíme ji na špalíky a nakrájíme oloupanou cibuli na polokroužky. Brambory ve slupce a mrkev osolíme klasickou solí a promícháme s olejem.
Do lorny vložíme křídla a cibuli, posypeme bylinkami a dáme péci nad oheň nejprve bez poklice. Po osmahnutí z jedné strany křídla otočíme, mírně podlijeme (můžeme zpočátku bílým vínem), přiklopíme a pečeme asi půl hodiny, hlídáme, aby byla vždy mírně podlitá.
Pak přidáme brambory s mrkví, podle potřeby doplníme vodu a pečeme ještě asi 1/2 - 3/4 hodiny. Maso i brambory musí být měkké.
Servírujeme s různými grilovacími omáčkami a zeleninovým salátem.