Pikantní kuřecí kousky s klobáskou a cizrnou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3 lžičky sambalu oelek
4 stroužky česneku – prolisujeme
2 lžičky uzené papriky
1 lžička mletého kmínu
1/2 citronu na šťávu
1 lžíce olivového oleje
1 konzerva cizrny
1 velké masité rajče
1 červená paprika
150 g česnekové klobásy
250 ml kuřecího vývaru
snítky čerstvého tymiánu

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme sambal oelek, papriku, kmín, prolisovaný česnek a citronovou šťávu. Do této marinády naložíme na větší kousky nakrájené stehenní řízky. Dobře promícháme, aby peprná marináda obalila maso. Můžeme nechat chvilku odpočinout.

  2. Do předehřáté trouby na 200 °C dáme zapékací misku s olejem, který rozehřejeme a pak na něm opečeme maso. Dejte tomu tak 5 až 6 minut z každé strany.

  3. Mezitím si nakrájíme papriku, klobásu na kolečka a rajče na menší kousky. Pak smícháme s předpečeným kuřetem a scezenou cizrnou. Přidáme snítky tymiánu.

  4. Zalijeme dobrým kuřecím vývarem a vrátíme do trouby. Pečeme asi 35 minut, aby bylo kuře propečené.

  5. Podáváme třeba jen s čerstvou bagetkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!