Pikantní kuřecí kousky s klobáskou a cizrnou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 3 lžičky sambalu oelek
- 4 stroužky česneku – prolisujeme
- 2 lžičky uzené papriky
- 1 lžička mletého kmínu
- 1/2 citronu na šťávu
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 konzerva cizrny
- 1 velké masité rajče
- 1 červená paprika
- 150 g česnekové klobásy
- 250 ml kuřecího vývaru
- snítky čerstvého tymiánu
Postup Pikantní kuřecí kousky s klobáskou a cizrnou
Postup přípravy receptu
-
Smícháme sambal oelek, papriku, kmín, prolisovaný česnek a citronovou šťávu. Do této marinády naložíme na větší kousky nakrájené stehenní řízky. Dobře promícháme, aby peprná marináda obalila maso. Můžeme nechat chvilku odpočinout.
Do předehřáté trouby na 200 °C dáme zapékací misku s olejem, který rozehřejeme a pak na něm opečeme maso. Dejte tomu tak 5 až 6 minut z každé strany.
Mezitím si nakrájíme papriku, klobásu na kolečka a rajče na menší kousky. Pak smícháme s předpečeným kuřetem a scezenou cizrnou. Přidáme snítky tymiánu.
Zalijeme dobrým kuřecím vývarem a vrátíme do trouby. Pečeme asi 35 minut, aby bylo kuře propečené.
Podáváme třeba jen s čerstvou bagetkou.