Mille feuille

Recepty, Moučníky

Suroviny

listové těsto
cukr krystal
Krém:
1 dávka krému crema pasticcera - viz poznámka
1 smetana ke šlehání
maliny (nebo jiné ovoce) jako bonus

Postup přípravy receptu

  1. Listové těsto rozdělíme na tři stejné části a rozválíme na obdélníky. Nezapomeneme propíchat vidličkou, jinak se v troubě vytvoří velký polštář

  2. Vrchní placku můžeme posypat cukrem, který hezky zkaramelizuje. Každou placku zvlášť upečeme na plechu vyloženém papírem nebo fólií na pečení v troubě vyhřáté na 220-240°C.

  3. Zchladlý krém crema pasticcera lehce smícháme s ušlehanou šlehačkou, polovinou potřeme jednu placku, položíme druhou, natřeme zbývajícím krémem, položíme třetí placku, necháme 4-6 hodin rozležet v chladnu a pak nakrájíme na obdélníčky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!