Mille feuille
Recepty, MoučníkySuroviny
- listové těsto
- cukr krystal
- Krém:
- 1 dávka krému crema pasticcera - viz poznámka
- 1 smetana ke šlehání
- maliny (nebo jiné ovoce) jako bonus
Postup Mille feuille
Postup přípravy receptu
-
Listové těsto rozdělíme na tři stejné části a rozválíme na obdélníky. Nezapomeneme propíchat vidličkou, jinak se v troubě vytvoří velký polštář
Vrchní placku můžeme posypat cukrem, který hezky zkaramelizuje. Každou placku zvlášť upečeme na plechu vyloženém papírem nebo fólií na pečení v troubě vyhřáté na 220-240°C.
Zchladlý krém crema pasticcera lehce smícháme s ušlehanou šlehačkou, polovinou potřeme jednu placku, položíme druhou, natřeme zbývajícím krémem, položíme třetí placku, necháme 4-6 hodin rozležet v chladnu a pak nakrájíme na obdélníčky.