Krémová kari polévka

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

4 velké brambory
3 mrkve
1 cibule
olej
1 stroužek česneku
1 lžička kari koření
1 kostka zeleninového bujonu
2 dcl mléka
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory i mrkev oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a na oleji osmažíme do zesklovatění. Přidáme vrchovatou lžičku kari koření, dobře rozmícháme, aby se v tuku rozpustilo a zavonělo. Poté přidáme kostičky brambor a mrkve a zalijeme asi 1.25 litrem vody. Přidáme prolisovaný česnek, kostku bujonu, lžičku soli a 1/3 lžičky pepře.

  2. Vaříme, až než zelenina změkne, přibližně 25 minut. Necháme mírně zchladnout a rozmixujeme ponorným mixerem do hladké kaše. Vrátíme na sporák, přilijeme 2 dcl mléka a přivedeme k varu. Je-li polévka příliš hustá, rozředíme ji trochou vody nebo vývaru. Podle vlastní chuti dochutíme solí, pepřem a kari kořením.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!