Kuře s pomerančovou vůní

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 menší cuketa
4 listy kapusty
2 jarní zelené cibulky
1 střední červená cibule
2 stroužky česneku
1/4 lžičky kurkumy
1/4 lžičky čerstvého strouhaného zázvoru
špetka sušené chilli papriček
špetka mletého nového koření
smetana ke šlehání
sůl
olivový olej
3 dobré klobásy

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí čtvrtky omyjeme, osolíme a lehounce opepříme, vložíme do kastrolu nebo pekáčku s pokličkou. Z pomeranče i citronu lehce ostrouháme kůru, obojí důkladně oloupeme a nastrouhanou kůru i dužinu vložíme ke kuřecímu masu, přidáme 3 hřebíčky a 3 kuličky nového koření.

  2. Velmi lehce podlijeme (cca 2 dl vody) přiklopíme a pod poklicí pečeme v troubě při 180°C asi 75 minut. Na dalších 15 minut poklici sundáme a stáhneme na vypečení šťávy a kůrčičku asi na 170°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!