Kuře s pomerančovou vůní
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 menší cuketa
- 4 listy kapusty
- 2 jarní zelené cibulky
- 1 střední červená cibule
- 2 stroužky česneku
- 1/4 lžičky kurkumy
- 1/4 lžičky čerstvého strouhaného zázvoru
- špetka sušené chilli papriček
- špetka mletého nového koření
- smetana ke šlehání
- sůl
- olivový olej
- 3 dobré klobásy
Postup Kuře s pomerančovou vůní
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí čtvrtky omyjeme, osolíme a lehounce opepříme, vložíme do kastrolu nebo pekáčku s pokličkou. Z pomeranče i citronu lehce ostrouháme kůru, obojí důkladně oloupeme a nastrouhanou kůru i dužinu vložíme ke kuřecímu masu, přidáme 3 hřebíčky a 3 kuličky nového koření.
Velmi lehce podlijeme (cca 2 dl vody) přiklopíme a pod poklicí pečeme v troubě při 180°C asi 75 minut. Na dalších 15 minut poklici sundáme a stáhneme na vypečení šťávy a kůrčičku asi na 170°C.