Starodávné (nejen) přílohové brambory podle prababičky

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

2 brambory uvařené ve slupce, vystydlé a oloupané
1 PL sádla
1/2 menší cibule
sůl
pepř
Množství surovin odpovídá zhruba jedné porci. Násobíme je tedy, logicky, počtem strávníků.:-)

Postup přípravy receptu

  1. Vychladlé a oloupané brambory nastrouháme na hrubých slzičkách. Na pánvi rozpálíme sádlo, přidáme na jemno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Pozor, je důležité, aby cibule opravdu jen změkla a zprůsvitněla, pokud bychom ji osmažili dozlatova, získá výsledný pokrm jinou chuť a už to nebude ono.

  2. K hotové cibuli přidáme brambory a opatrně je obracečkou na pánvi přehazujeme, až budou horké. Osolíme, opepříme a ihned podáváme jako přílohu k přírodní pečeni nebo ke karbanátkům.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!