Starodávné (nejen) přílohové brambory podle prababičky
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 2 brambory uvařené ve slupce, vystydlé a oloupané
- 1 PL sádla
- 1/2 menší cibule
- sůl
- pepř
- Množství surovin odpovídá zhruba jedné porci. Násobíme je tedy, logicky, počtem strávníků.:-)
Postup Starodávné (nejen) přílohové brambory podle prababičky
Postup přípravy receptu
-
Vychladlé a oloupané brambory nastrouháme na hrubých slzičkách. Na pánvi rozpálíme sádlo, přidáme na jemno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Pozor, je důležité, aby cibule opravdu jen změkla a zprůsvitněla, pokud bychom ji osmažili dozlatova, získá výsledný pokrm jinou chuť a už to nebude ono.
K hotové cibuli přidáme brambory a opatrně je obracečkou na pánvi přehazujeme, až budou horké. Osolíme, opepříme a ihned podáváme jako přílohu k přírodní pečeni nebo ke karbanátkům.