Pohanka kroupa zapečená s klasem a kysaným zelím
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 1/2 hrnku pohanky kroupy
- Klaso jemné nebo lahůdkové (na jednu porci cca 1/3 válečku)
- kysané zelí (na jednu porci cca 1/2 sklenice nebo sáčku)
- solčanka
- olivový olej
Postup Pohanka kroupa zapečená s klasem a kysaným zelím
Postup přípravy receptu
-
Pohanku kroupu zalijeme dvojnásobným množstvím vody, přidáme špetku solčanky, vaříme asi 2 minuty. Odstavíme a necháme cca 10 minut dojít.
Klaso nakrájíme na maličké kostečky, vsypeme k pohance, přidáme kysané zelí, promícháme. Není třeba solit, solačnka bohatě stačí a kysané zelí taky udělá svoje.
Pekáček nebo zapékací misku vymažeme olivovým olejem, vsypeme pohankovou směs a dáme do trouby zapéct na cca 40 minut.