Pohanka kroupa zapečená s klasem a kysaným zelím

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1/2 hrnku pohanky kroupy
Klaso jemné nebo lahůdkové (na jednu porci cca 1/3 válečku)
kysané zelí (na jednu porci cca 1/2 sklenice nebo sáčku)
solčanka
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Pohanku kroupu zalijeme dvojnásobným množstvím vody, přidáme špetku solčanky, vaříme asi 2 minuty. Odstavíme a necháme cca 10 minut dojít.

  2. Klaso nakrájíme na maličké kostečky, vsypeme k pohance, přidáme kysané zelí, promícháme. Není třeba solit, solačnka bohatě stačí a kysané zelí taky udělá svoje.

  3. Pekáček nebo zapékací misku vymažeme olivovým olejem, vsypeme pohankovou směs a dáme do trouby zapéct na cca 40 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!