Králík v hořčicové omáčce

Recepty, Jiné maso

Suroviny

2 králičí stehna
2 mrkve
1/2 celeru
1 petržel
1 červená cibule
1 stroužek česneku
1 bílá cibule
smetana
sůl
sečuánský pepř
2 lžíce dijonské hořčice
kus pórku

Postup přípravy receptu

  1. Králíka okořeníme a restujeme zprudka v kastrolu. Vyjmeme a přidáme nakrájenou zeleninu a restujeme asi 15 minut.

  2. Pak vrátíme stehna a zalijeme vývarem. Vaříme pod pokličkou aspoň hodinku. Když je maso měkké, přecedíme, zahustíme omáčku. Přidáme smetanu a nakonec hořčici.

  3. Provaříme a zjemníme oříškem másla. Dochutíme solí a pepřem. Podávala jsem s bramborovými nočky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!