Králík v hořčicové omáčce
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 2 králičí stehna
- 2 mrkve
- 1/2 celeru
- 1 petržel
- 1 červená cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 bílá cibule
- smetana
- sůl
- sečuánský pepř
- 2 lžíce dijonské hořčice
- kus pórku
Postup Králík v hořčicové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Králíka okořeníme a restujeme zprudka v kastrolu. Vyjmeme a přidáme nakrájenou zeleninu a restujeme asi 15 minut.
Pak vrátíme stehna a zalijeme vývarem. Vaříme pod pokličkou aspoň hodinku. Když je maso měkké, přecedíme, zahustíme omáčku. Přidáme smetanu a nakonec hořčici.
Provaříme a zjemníme oříškem másla. Dochutíme solí a pepřem. Podávala jsem s bramborovými nočky.