Vločková smaženice (nejen) s droždím

Recepty, Ostatní

Suroviny

70 g ovesných vloček
200 ml mléka
100 g moravského uzeného nebo šunky dle chuti
50 g másla
1 cibule - větší
2 kostky droždí (2 x 42 gramů)
2 stroužky česneku
3 - 4 vejce, dle velikosti
sůl
pepř mletý

Postup přípravy receptu

  1. Vločky namočíme do mléka na cca 20 minut.

  2. Na másle osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme rozdrobené droždí, které necháme rozpustit a za občasného míchání ho osmažíme dorůžova.

  3. Poté přisypeme nasekaný česnek, drobně pokrájené uzené maso nebo šunku zauzenou, dušenou či od kosti, opepříme a ještě krátce osmažíme.

  4. Do směsi přidáme namočené vločky s mlékem, promícháme a krátce (cca 3 minutky) podusíme pod poklicí. Následně do pánve rozklepneme vejce, která necháme srazit za občasného promíchání. Vše dle chuti osolíme, případně ještě opepříme a můžeme podávat.

  5. Podáváme s čerstvým pečivem nebo chlebem, zeleninou, nasekanou lahůdkovou cibulkou nebo čerstvými bylinkami...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!