Roláda bez mouky
Recepty, MoučníkyPostup Roláda bez mouky
Postup přípravy receptu
-
Žloutky a moučkový cukr smícháme dohromady, z bílků ušleháme sníh a přidáme.
Takto vypracovanou hmotu rozetřeme na pečící papír (nejlépe hnědý pečící, mám zkušenost, že od bílého se upečené těsto celkem špatně odděluje) nechte klidně vyšší vrstvu, nechce to roztírat do tenka, roláda se pak trhá. Dáme péct na 150°C asi 15 min.
Ještě horké těsto zarolujeme a necháme vychladnout. Poté ušleháme dvě šlehačky a ztužovač.
Vychladlou roládu opatrně rozmotáme, můžeme potřít marmeládou a potom rozetřeme šlehačku, zarolujeme a dáme do lednice, nejlépe do druhého dne. Roláda je vynikající!