Vejce nakládaná v červeném zelí
Recepty, OstatníSuroviny
- 4 vejce natvrdo
- 2 lžičky hřebíčků
- 1 lžíce hořčicových semínek
- 2 hvězdičky badyánu
- 2 bobkové listy
- 250 ml vaříci vody
- 2 lžíce medu
- 1 lžička soli
- 200 ml vínneho červeného octa
- 300 g červeného zelí
Postup Vejce nakládaná v červeném zelí
Postup přípravy receptu
-
Klinčeky (hřebíčky), horčicové semienka, badyán a bobkové listy nasucho krátko opražíme. Pridáme vriacu vodu a varíme 3 minúty.
Vložíme červenú kapustu nakrájanú na tenké rezance, med, soľ a ocot a povaríme 10-15 minút (podľa hrúbky rezančekov kapusty).
Vajcia ošúpeme a spolu s horúcou kapustou striedavo naložíme do fľaše. Uzavrieme a necháme prechladnúť. Potom dáme na 24 hod do chladničky.
Podávame s chlebom alebo ako súčasť studených mís.