Vejce nakládaná v červeném zelí

Recepty, Ostatní

Suroviny

4 vejce natvrdo
2 lžičky hřebíčků
1 lžíce hořčicových semínek
2 hvězdičky badyánu
2 bobkové listy
250 ml vaříci vody
2 lžíce medu
1 lžička soli
200 ml vínneho červeného octa
300 g červeného zelí

Postup přípravy receptu

  1. Klinčeky (hřebíčky), horčicové semienka, badyán a bobkové listy nasucho krátko opražíme. Pridáme vriacu vodu a varíme 3 minúty.

  2. Vložíme červenú kapustu nakrájanú na tenké rezance, med, soľ a ocot a povaríme 10-15 minút (podľa hrúbky rezančekov kapusty).

  3. Vajcia ošúpeme a spolu s horúcou kapustou striedavo naložíme do fľaše. Uzavrieme a necháme prechladnúť. Potom dáme na 24 hod do chladničky.

  4. Podávame s chlebom alebo ako súčasť studených mís.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!