Králík s pikantní omáčkou Piri piri
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 1 naporcovaný králík
- pepř
- sůl
- 1 velká červená paprika
- čerstvý tymián
- olej
- Na omáčku:
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 feferonky
- nastrouhaná kůra z jednoho citronu
- 1 PL uzené papriky
- 1 PL sladké červené papriky
- 2 PL worcestru
- 2 PL citronové šťávy nebo vinného octa
- svazek petrželky nebo bazalky
- 3 PL olivového oleje
- sůl
- (já jsem dle své chuti přidala ještě 1PL medu)
Postup Králík s pikantní omáčkou Piri piri
Postup přípravy receptu
-
Maso osolíme, opepříme a opečeme na pánvi s olejem z obou stran. Přendáme do pekáče.
Do pánve vsypeme nakrájené cibule, orestujeme, pak přidáme posekaný česnek a feferonky. Ještě chvilku promícháváme.
Poté vše přendáme do mixéru, kam vložíme i zbytek přísad na omáčku.
Rozmixujeme skoro dohladka.
Papriku nakrájíme na větší kusy a obložíme ji spolu s tymiánem králíka.
Omáčkou přelijeme maso, trochu podlijeme a přiklopené dáme péci na 40 minut do trouby rozpálené na 200°C.
Během pečení maso jednou obrátíme.
Pak odkryjeme a dopečeme.