Králík s pikantní omáčkou Piri piri

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1 naporcovaný králík
pepř
sůl
1 velká červená paprika
čerstvý tymián
olej
Na omáčku:
2 cibule
3 stroužky česneku
2 feferonky
nastrouhaná kůra z jednoho citronu
1 PL uzené papriky
1 PL sladké červené papriky
2 PL worcestru
2 PL citronové šťávy nebo vinného octa
svazek petrželky nebo bazalky
3 PL olivového oleje
sůl
(já jsem dle své chuti přidala ještě 1PL medu)

Postup přípravy receptu

  1. Maso osolíme, opepříme a opečeme na pánvi s olejem z obou stran. Přendáme do pekáče.

  2. Do pánve vsypeme nakrájené cibule, orestujeme, pak přidáme posekaný česnek a feferonky. Ještě chvilku promícháváme.

  3. Poté vše přendáme do mixéru, kam vložíme i zbytek přísad na omáčku.

  4. Rozmixujeme skoro dohladka.

  5. Papriku nakrájíme na větší kusy a obložíme ji spolu s tymiánem králíka.

  6. Omáčkou přelijeme maso, trochu podlijeme a přiklopené dáme péci na 40 minut do trouby rozpálené na 200°C.

  7. Během pečení maso jednou obrátíme.

  8. Pak odkryjeme a dopečeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!