Pikantní gulášovka z hlívy ústřičné
Recepty, PolévkySuroviny
- 500 g hlívy ústřičné
- 3 větší brambory
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 PL sádla
- 80 g škvarků
- 1 PL instantní jíšky
- 1 chilli paprička
- 1,5 KL sladké papriky
- 1/2 KL pálivé papriky
- 1/2 KL uzené papriky
- sůl
- čerstvě mletý pepř podle chuti
- 1/2 KL mletého kmínu
- 1 KL gulášového koření
- majoránka
- kouřová sůl
- 2 l vývaru (může být i z kostky)
Postup Pikantní gulášovka z hlívy ústřičné
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme najemno, hlívu nakrájíme na proužky.
Do hrnce dáme škvarky, necháme chvilku, aby pustily tuk, přidáme sádlo a nakrájenou cibuli.
Na orestovanou cibuli přidáme sladkou i pálivou papriku, hlívu, osolíme, opepříme a necháme zvolna dusit asi 15. min.
Zalijeme vývarem, přidáme brambory nakrájené na kostky, kmín, gulášové koření, nakrájenou chilli papričku zbavenou semínek, vaříme, až jsou brambory měkké.
Přidáme instantní jíšku, majoránku, rozetřený česnek, kouřovou sůl a v trošce vody rozmíchanou uzenou papriku, necháme přejít varem a podáváme.