Řezy z bílé čokolády s pomerančovým krémem a ovocným želé

Recepty, Moučníky

Suroviny

Korpus:
250 g hladké mouky
3 vejce
100 g bílé čokolády
100 ml zakysané smetany
60 g moučkového cukru
60 g másla
špetka jedlé sody
špetka soli
Krém:
500 ml mléka
130 g pomerančové marmelády
3 žloutky
60 g másla
1 sáček vanilkového pudingu Dr.Oetkera
Želé:
120 g pomerančových želé bonbonů
100 ml pomerančové šťávy
Na ozdobu:
bonbóny

Postup přípravy receptu

  1. Rozpuštěnou čokoládu smícháme se žloutky, změklým máslem a smetanou. Postupně přimícháváme ušlehaný sníh z bílků, cukru a špetky soli. Současně se sněhem přisypáváme postupně mouku se sodou. Těsto nalijeme na plech s pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 170°C po dobu cca 25-30 minut. Zkoušíme špejlí.

  2. Dvě třetiny mléka přivedeme k varu, přilijeme zbylé mléko smíchané s pudinkem a žloutky, mícháme až do zhoustnutí. Pak vmícháme pomerančovou marmeládu, zamícháme a krátce povaříme. Krém necháme zchladnout a přišleháváme do něj změklé máslo.

  3. V kastrůlku zahřejeme pomerančovou šťávu s želé bonbony, až se rozpustí.

  4. Upečený čoko-korpus po vychladnutí potřeme krémem, necháme ztuhnout a na závěr povrch moučníku přestříkáme pomocí malého cukrářského sáčku připraveným ovocným želé.

  5. Když želé ztuhne, nakrájíme plát na malé čtvercové řezy. Dál již jen zdobíme bonbonky podle přání dětiček.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!