Králík na houbách, zázvoru a víně
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 1 králík, popřípadě stačí stehna z králíka
- 3 stroužky česneku
- 1 cibule
- 2 dcl bílého vína
- sušený zázvor
- sůl
- houby
- špalíčky slaniny na prošpikování
- 1 lžička hladké mouky
Postup Králík na houbách, zázvoru a víně
Postup přípravy receptu
-
Králíka prošpikujeme slaninou, osolíme, posypeme zázvorem.
Do pekáče nalijeme trošinku oleje a dáme na ně králíka. Troubu předehřejeme na maximum a vložíme do ní pekáč s králíkem. Během zhruba 7-10 minut teplotu ubereme na cca 200 stupňů, pekáč přiklopíme.
Ve zhruba 2 dcl vody uvaříme 1/2 masoxu s houbami, které zruba po 25 minutách pečení nalejeme na králíka, přiklopíme a pečeme asi 1 hodinu.
Po této době přidáme do pekáče nakrájenou cibuli s česnekem nakrájeným na plátky, zalijeme vínem a ještě 1/2 hodiny dopékáme již odkryté. Můžeme, ale nemusíme šťávu zahušťovat lžičkou mouky, nebo solamylu.