Králík na houbách, zázvoru a víně

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1 králík, popřípadě stačí stehna z králíka
3 stroužky česneku
1 cibule
2 dcl bílého vína
sušený zázvor
sůl
houby
špalíčky slaniny na prošpikování
1 lžička hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Králíka prošpikujeme slaninou, osolíme, posypeme zázvorem.

  2. Do pekáče nalijeme trošinku oleje a dáme na ně králíka. Troubu předehřejeme na maximum a vložíme do ní pekáč s králíkem. Během zhruba 7-10 minut teplotu ubereme na cca 200 stupňů, pekáč přiklopíme.

  3. Ve zhruba 2 dcl vody uvaříme 1/2 masoxu s houbami, které zruba po 25 minutách pečení nalejeme na králíka, přiklopíme a pečeme asi 1 hodinu.

  4. Po této době přidáme do pekáče nakrájenou cibuli s česnekem nakrájeným na plátky, zalijeme vínem a ještě 1/2 hodiny dopékáme již odkryté. Můžeme, ale nemusíme šťávu zahušťovat lžičkou mouky, nebo solamylu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!