Kuřecí prsa pečená s bramborami na soli
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kuřecí prsa
- plátky slaniny
- malé brambůrky ve slupce
- sůl
- Marináda:
- 100 g bílého jogurtu
- 1-2 utřené stroužky česneku
- lžička sojové omáčky
- lžička pikantní hořčice
- lžička sladké chilli omáčky
- 1/2 lžičky mleté papriky
- sůl
- pepř
- trochu rozpuštěného másla nebo oleje+špetka mleté papriky
- Šťáva:
- plátek másla
- menší cibule
- špetka pepře a soli
- lžička hladké mouky
- cca 1/2 hrnku masového vývaru
- bylinky
- sůl, pepř a chilli podle chuti
Postup Kuřecí prsa pečená s bramborami na soli
Postup přípravy receptu
-
Připravíme marinádu smícháním všech surovin a maso do marinády uložíme do druhého dne. Brambory omyjeme a nařízneme asi do poloviny.
Do zářezů vetřeme sůl a pepř. Připravíme zapékací misku takovou, aby to bylo vše u sebe a nebyla zbytečně veliká.
Do pekáčku nasypeme sůl, asi 1,5 -2 cm vysoko. Maso otřeme od marinády a zabalíme do slaniny. Uložíme na sůl do pekáčku.
Kolem masa položíme brambory a potřeme připraveným máslem. Pekáček přikryjeme a pečeme na 190 st. cca 30-35 minut.
Poté odkryjeme, brambory pomašlujeme a dopečeme dalších cca 15-20 minut. Maso vytáhneme a zabalíme do alobalu na 6-8 minut a brambory dopečeme.
Než se maso upeče, na másle orestujeme cibuli do zlatova, zaprášíme moukou a zalijeme vývarem. Provaříme a dochutíme bylinkami.
Podáváme s upečenými bramborami, masem nakrájeným na plátky a přelité připravenou šťávou.