Králičí medailonky na růžovém pepři

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1/2 kg filety z králíka
1 konzerva bambusových výhonků
4 listy čínského zelí
2 lžíce sojové omáčky
1 lžička soli
2 lžíce olivového oleje
1 kg brambor (či hotové hranolky)
4 lžičky růžového pepře ve slaném nálevu

Postup přípravy receptu

  1. Fitety z králičího masa pokrájíme na větší kousky a vložíme na rozpálený olivový olej.

  2. Mírně opečeme, přidáme okapané bambusové výhonky, pokrájené na kousky, pokrájené čínské zelí a necháme opékat za občasného míchání.

  3. Ochutíme solí a sojovou omáčkou (slanou i sladkou). Maso je brzy měkké.

  4. Hotové dáme na talíř, přizdobíme petrželkou, červenou paprikou, červenými olivamí - z konzervy, nevaříme! Někdo má rád i tatarskou omáčku či dreasing.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!