Králičí hřbety na víně s ořechy a adžikou
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- 2 vykostěné králičí hřbety
- 150 ml bílého vína
- 2 lžíce dijonské hořčice s medem
- 4 plátky anglické slaniny
- hrst vlašských ořechů
- koření adžika
- sůl
- bílý pepř
- olej
- 2 lžíce másla
Postup Králičí hřbety na víně s ořechy a adžikou
Postup přípravy receptu
-
Hřbety osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a na každý položíme dva plátky anglické slaniny.
Uděláme dva závitky, které upevníme špejlí.
Na pánvi rozehřejeme olej s jednou lžící másla a maso zprudka orestujeme.
Přilijeme polovinu vína, které necháme z velké části vyvařit.
Vše přendáme do nádoby PH, přidáme zbytek vína, posypeme adžikou, mírně podlijeme vodou a dáme vařit. Kdo může použít nádobu PH na sporáku, orestuje přímo v ní.
Vařila jsem na HIGH necelé čtyři hodiny.
V půlce vaření přidáme ořechy.
Na závěr šťávu zjemníme druhou lžící studeného másla.