Koule v omáčkové kapustě
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 500 g mletého masa-mix
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1/2 hlávky kapusty
- 1 lžíce dobrého kečupu
- 1 lžička zázvoru
- 2 lžíce bylinek jaké kdo rád
- 1 lžíce koření na mletá masa
- 1 vrchovatá lžíce hladké mouky a ještě na obalení koulí
- 1/2 masoxu
- olej
- sůl
Postup Koule v omáčkové kapustě
Postup přípravy receptu
-
Maso v misce pocákáme vodou, osolíme a dáme koření na mleté maso, promícháme a chvíli necháme odpočinout, zatím si nakrájíme cibuli nadrobno a česnek na plátky a kapustu na proužky jako na zelí.
Z promíchaného masa vytvoříme koule, které obalíme v hladké mouce a zprudka je opečeme na oleji ze všech stran a vyndáme je.
Na olej, který nám zbyl, dáme osmažit cibulku, na ní dáme mouku, necháme jí trochu zhnědnout, přidáme vodu rozšleháme, dáme kečup, masox, bylinky, zázvor a necháme přejít varem.
Pak přidáme kapustu, všechno ještě promícháme a necháme dusit a po 15 minutách vrátíme ke kapustě osmažené koule, můžeme přidat ještě vodu, pokud se nám vydusila a všechno osolíme, jak máme rádi a dusíme ještě dalších 15-20 minut, aby byly koule měkké-můžeme stolovat.