Kořeněné jablečné mušličky
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 125 g hladké mouky
- 125 g měkkého tvarohu
- 125 g másla
- špetka soli
- Náplň:
- 2 jablka
- citronová šťáva
- koření (skořice, mletý badyán, mletý hřebíček)
- moučkový cukr na posypání
Postup Kořeněné jablečné mušličky
Postup přípravy receptu
-
Na vále si promícháme mouku se solí, přidáme tvaroh, nadrobno pokrájené studené máslo a zpracujeme do těsta (nebo všechno najednou hodíme do robotu). Těsto dáme na 30 minut vychladit, aby se nám při rozvalování nelepilo.
Z odleženého těsta vyválíme plát asi 3 mm silný a vykrajujeme kolečka o průměru 6 - 10 cm.
Na každé kolečko těsta položíme 1 cm vysoký plátek jablka, které jsme okrájeli dle velikosti kolečka a potřeli citronovou šťávou, aby ovoce nehnědlo.
Pak na jablíčko přidáme trochu koření, těsto přehneme napůl a přimáčkneme.
Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C na plechu s pečícím papírem asi 20 minut do zrůžovění. Po upečení ještě horké obalíme v moučkovém cukru, nebo alespoň pocukrujme.
Ideální je podávat je ještě teplé. První den jsou výborné i studené, ale protože je v tom tvaroh, do druhého dne zvlhnou, přestanou křupat a ztratí svoje kouzlo.
Proto je lepší si je druhý den nahřát třeba v mikrovlnné troubě. Proto jsem také zvolila jen menší množství surovin. Ale určitě by šly syrové dobře zamrazit a pak je jen šoupnout do trouby.