Kořeněná quinoa na sušených švestkách

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 hrnek quinoy
1 a 1/2 hrnku vody
1 cibule
1 lžíce medu
15 vypeckovaných sušených švestek
1 hrst rozinek
40 g loupaných mandlí
šťáva z 1/2 citronu
1/2 lžičky skořice
sůl
pepř
sezamové semínko

Postup přípravy receptu

  1. Quinou na sítku propláchneme pod tekoucí vodou, zalijeme 1,5 násobkem vody, osolíme a přivedeme k varu. Poté stáhneme plamen na nejnižší stupeň a pod pokličkou vaříme 15 minut. Po celou dobu neodkrýváme ani nemícháme. Uvařenou quinou necháme pod pokličkou ještě 5 minut dojít.

  2. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm cibuli nakrájenou na půlměsíčky. Přidáme rozinky, přepůlené švestky, citronovou šťávu, med, skořici, osolíme a opepříme.

  3. Podlijeme třemi lžícemi vody, přiklopíme pokličkou a společně pět minut podusíme. Vmícháme uvařenou quinou, podle chuti dosolíme a před podáváním posypeme sezamovým semínkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!