Kořeněná quinoa na sušených švestkách
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 1 hrnek quinoy
- 1 a 1/2 hrnku vody
- 1 cibule
- 1 lžíce medu
- 15 vypeckovaných sušených švestek
- 1 hrst rozinek
- 40 g loupaných mandlí
- šťáva z 1/2 citronu
- 1/2 lžičky skořice
- sůl
- pepř
- sezamové semínko
Postup Kořeněná quinoa na sušených švestkách
Postup přípravy receptu
-
Quinou na sítku propláchneme pod tekoucí vodou, zalijeme 1,5 násobkem vody, osolíme a přivedeme k varu. Poté stáhneme plamen na nejnižší stupeň a pod pokličkou vaříme 15 minut. Po celou dobu neodkrýváme ani nemícháme. Uvařenou quinou necháme pod pokličkou ještě 5 minut dojít.
V hlubší pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm cibuli nakrájenou na půlměsíčky. Přidáme rozinky, přepůlené švestky, citronovou šťávu, med, skořici, osolíme a opepříme.
Podlijeme třemi lžícemi vody, přiklopíme pokličkou a společně pět minut podusíme. Vmícháme uvařenou quinou, podle chuti dosolíme a před podáváním posypeme sezamovým semínkem.