Venkovské italské kuře
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 600 g kuřecích stehenních řízků
- řapíkatý celer 3 řapíky
- 2 mrkve
- 1 větší cibule
- 4 stroužky česneku
- 6 oloupaných zralých rajčat
- bazalka
- několik lístků celerové natě
- sůl
- pepř
- olivový olej
Postup Venkovské italské kuře
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi rozehřejeme olivový olej a maso zprudka opečeme.
Vyjmeme ho z pánve a osmahneme na ni nakrájenou cibuli, mrkev, celer a plátky česneku.
Vrátíme maso, osolíme, opepříme, přidáme rajčata (v zimě je lepší použít konzervu loupaných) a dusíme doměkka. Krátce před koncem přidáme celerové lístky.
Na závěr posypeme bazalkou a už nevaříme.