Kořeněná paštika se zeleným pepřem a domácím sádlem

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

300 g vepřových jater
1 rovná lžíce naloženého zeleného pepře
150 ml smetany ke šlehání
4 lžíce domácího sádla
1 lžíce nasekané orestované cibule
1 vrchovatá lžíce orestovaného pórku
1 rovná lžíce sušeného česneku
2 lžičky soli (nebo podle chuti)
2 lžičky rovné koření na gyros
1 rovná lžička sušeného tymiánu
čerstvě mletý černý pepř podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Očištěná játra nakrájíme na menší kousky a orestujeme asi 10 minut na sádle. Ochutíme tymiánem, gyros kořením, česnekem, přidáme cibuli a pórek. Přilijeme smetanu a vypneme.

  2. Rozmixujeme do hladka tyčovým mixérem. Ochutíme solí a černým pepřem - soli spíš více než méně.

  3. Nakonec vmícháme kuličky zeleného pepře a necháme ztuhnout asi 6 hodin v chladu ve vhodné nádobě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!