Kořeněná paštika se zeleným pepřem a domácím sádlem
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 300 g vepřových jater
- 1 rovná lžíce naloženého zeleného pepře
- 150 ml smetany ke šlehání
- 4 lžíce domácího sádla
- 1 lžíce nasekané orestované cibule
- 1 vrchovatá lžíce orestovaného pórku
- 1 rovná lžíce sušeného česneku
- 2 lžičky soli (nebo podle chuti)
- 2 lžičky rovné koření na gyros
- 1 rovná lžička sušeného tymiánu
- čerstvě mletý černý pepř podle chuti
Postup Kořeněná paštika se zeleným pepřem a domácím sádlem
Postup přípravy receptu
-
Očištěná játra nakrájíme na menší kousky a orestujeme asi 10 minut na sádle. Ochutíme tymiánem, gyros kořením, česnekem, přidáme cibuli a pórek. Přilijeme smetanu a vypneme.
Rozmixujeme do hladka tyčovým mixérem. Ochutíme solí a černým pepřem - soli spíš více než méně.
Nakonec vmícháme kuličky zeleného pepře a necháme ztuhnout asi 6 hodin v chladu ve vhodné nádobě.