Rybízový - jahodový tvarohový koláč
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 250 g hladké mouky
- 150 g másla nebo hery
- 150 g moučkového cukru
- 4 vejce
- 4 lžíce smetany nebo jogurtu
- 1 vanilkový cukr
- 1/2 prášku do pečiva
- Drobenka:)
- 150 g hrubé mouky
- 100 g másla
- 100 g cukru krupice
- cukr skořice
- Ovoce:
- červený rybíz
- jahody
- Náplň:
- 2 tvarohy
- 1 krémová kysaná smetana
- 1 žloutek
- moučkový cukr
Postup Rybízový - jahodový tvarohový koláč
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si předem tvarohovou náplň: Tvarohy rozšleháme s moučkovým cukrem, přidáme žloutek a nakonec zakysanou smetanu. Dáme také do chladna.
Poté se dáme do přípravy těsta na koláč: Utřeme tuk s cukrem a postupně zašleháme žloutky a vanilkový cukr. Do žloutkové směsi vmícháme mouku prosetou s práškem do pečiva, smetanu nebo jogurt a nakonec po částech opatrně ušlehaný sníh.
Těsto rozetřeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný hlubší pekáč a lžící klademe kopečky tvarohové náplně, kterou po těstě opatrně rozprostřeme. Na tvaroh nasypeme rybíz a jahody. Nakonec hustě posypeme drobenkou.
Pečeme na 180°C (horkovzdušná trouba na 170°C) asi 35–40 minut.