Rybízový - jahodový tvarohový koláč

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
250 g hladké mouky
150 g másla nebo hery
150 g moučkového cukru
4 vejce
4 lžíce smetany nebo jogurtu
1 vanilkový cukr
1/2 prášku do pečiva
Drobenka:)
150 g hrubé mouky
100 g másla
100 g cukru krupice
cukr skořice
Ovoce:
červený rybíz
jahody
Náplň:
2 tvarohy
1 krémová kysaná smetana
1 žloutek
moučkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si předem tvarohovou náplň: Tvarohy rozšleháme s moučkovým cukrem, přidáme žloutek a nakonec zakysanou smetanu. Dáme také do chladna.

  2. Poté se dáme do přípravy těsta na koláč: Utřeme tuk s cukrem a postupně zašleháme žloutky a vanilkový cukr. Do žloutkové směsi vmícháme mouku prosetou s práškem do pečiva, smetanu nebo jogurt a nakonec po částech opatrně ušlehaný sníh.

  3. Těsto rozetřeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný hlubší pekáč a lžící klademe kopečky tvarohové náplně, kterou po těstě opatrně rozprostřeme. Na tvaroh nasypeme rybíz a jahody. Nakonec hustě posypeme drobenkou.

  4. Pečeme na 180°C (horkovzdušná trouba na 170°C) asi 35–40 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!