Kuřecí vývar se šafránem
Recepty, PolévkySuroviny
- 2 kuřecí paličky
- 2 kuřecí krky
- 2 kuřecí křídla
- 1 PL oleje
- 1-2 cibule
- 1 -2 mrkve
- 2 stonky řapíkatého celeru
- 1 petrželka kořenová
- celý pepř
- bobkový list
- nové koření
- 2 stroužky česneku
- 1 rajské jablíčko na vyvaření
- 1 zelená paprika na vyvaření
- sůl
- libeček
- petrželka
- špetička šafránu
- Na zavářku:
- vejce
- hrubá mouka
Postup Kuřecí vývar se šafránem
Postup přípravy receptu
-
V hlubší nádobě rozpálíme olej a kuřecí maso na něm opečeme. Vyndáme a dáme stranou. Do výpeku dáme nastrouhanou cibuli, mrkev, celer a opečeme také dozlatova. Zalijeme 2 l vody a povaříme. Přidáme orestované kuřecí maso, sůl, česnek, libeček, rajčátko, papriku a koření. Vaříme cca 20-25 minut a po celou dobu odstraňujeme pěnu z povrchu vývaru.
Vývar scedíme. Zeleninu a maso dáme stranou. Do cedníku vložíme kuchyňský papír a vývar přes něj přefiltrujeme. Vývar opět zahřejeme, vložíme do něj pokrájenou zeleninu a obrané maso a zavaříme libovolnou zavářku. Dala jsem nočky z vejce a hrubé mouky.
Přidáme nasekaný libeček (petrželku) a snítku šafránu. Pokud chceme mít vývar na jindy, scedíme ho, necháme vychladnout a děrovanou naběračkou vyjmeme tukové kousky. Vychladlý vývar vydrží v lednici 2-3 dny. Když ho dáme do mrazáku, vydrží vývar 2-3 měsíce.