Kuřecí vývar se šafránem

Recepty, Polévky

Suroviny

2 kuřecí paličky
2 kuřecí krky
2 kuřecí křídla
1 PL oleje
1-2 cibule
1 -2 mrkve
2 stonky řapíkatého celeru
1 petrželka kořenová
celý pepř
bobkový list
nové koření
2 stroužky česneku
1 rajské jablíčko na vyvaření
1 zelená paprika na vyvaření
sůl
libeček
petrželka
špetička šafránu
Na zavářku:
vejce
hrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. V hlubší nádobě rozpálíme olej a kuřecí maso na něm opečeme. Vyndáme a dáme stranou. Do výpeku dáme nastrouhanou cibuli, mrkev, celer a opečeme také dozlatova. Zalijeme 2 l vody a povaříme. Přidáme orestované kuřecí maso, sůl, česnek, libeček, rajčátko, papriku a koření. Vaříme cca 20-25 minut a po celou dobu odstraňujeme pěnu z povrchu vývaru.

  2. Vývar scedíme. Zeleninu a maso dáme stranou. Do cedníku vložíme kuchyňský papír a vývar přes něj přefiltrujeme. Vývar opět zahřejeme, vložíme do něj pokrájenou zeleninu a obrané maso a zavaříme libovolnou zavářku. Dala jsem nočky z vejce a hrubé mouky.

  3. Přidáme nasekaný libeček (petrželku) a snítku šafránu. Pokud chceme mít vývar na jindy, scedíme ho, necháme vychladnout a děrovanou naběračkou vyjmeme tukové kousky. Vychladlý vývar vydrží v lednici 2-3 dny. Když ho dáme do mrazáku, vydrží vývar 2-3 měsíce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!