Kokosový řez s perníkovou příchutí
Recepty, MoučníkySuroviny
- 2 vejce
- 6 lžic medu
- 1 sklenka mléka
- 1 sklenka oleje
- 250 g hladké mouky
- 100 g strouhaného kokosu
- 1 prášek do pečiva
- 1 lžička koření do perníku
- brusinková marmeláda
- čokoládová poleva
- kokosové hobliny na posypání
Postup Kokosový řez s perníkovou příchutí
Postup přípravy receptu
-
Vejce vyšleháme do pěny spolu s medem.
Poté přidáme mléko, olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva a kořením.
Za stálého šlehání nakonec přidáme kokos.
Hmotu rozetřeme na vymaštěný a strouhankou vysypaný plech a pečeme ve vyhřáté troubě, dle vlastních zkušeností.
Vychladlý korpus překrojíme napůl, slepíme brusinkovou marmeládou a potřeme čokoládovou polevou.
Nakonec ozdobíme kokosovými hoblinami a necháme v lednici pořádně ztuhnout.