Kokosová roláda s medem

Recepty, Moučníky

Suroviny

5 vajec
150 g cukru krupice
100 g polohrubé mouky
1 lžíce oleje
Krém:
250 g másla
5 lžíc tekutého medu
2 lžíce rumu
100 g strouhaného kokosu
Dále:
strouhaný kokos na obalení

Postup přípravy receptu

  1. Celá vejce s cukrem ušleháme do husté pěny, vařečkou vmícháme mouku a olej.

  2. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme 8 minut při 200 stupních. Horký plát vyklopíme na utěrku, papír, na kterém jsme pekly, sloupneme, srolujeme i s utěrkou, necháme vychladnout.

  3. Poté rozmotáme a potřeme krémem a znovu srolujeme. Krém: Máslo s medem vyšleháme do pěny a vařečkou vmícháme kokos a rum. Zbytkem krému potřeme i zvenku a obalíme kokosem. Dáme ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!