Kohout z ananasu
Recepty, ZdobeníPostup Kohout z ananasu
Postup přípravy receptu
-
Tělo-Jeden ananas rozkrojíme na šikmo tak,aby na větší části zustaly zelené listy. Z papriky vykrájíme obdélníky a ty po jedné straně nakrájíme do špiček,takže vytvoříme pás pro peří. Pásy připevníme párátky na tělo kohouta- viz obrázek.
Hlava- druhý ananas zkrojíme asi v jedné třetině od listů,seřízneme do kužele,vytvarujeme hlavu. Z mrkve vyřízneme plátek,z něj kohoutí hřebínek a zobák.oboje přichytíme malinkatým párátkem a dolepíme želatinou, z listu vystřihneme očíčko a také nalepíme želatinou. Pak dlouhou špejlí připevníme hlavu k tělu. Vyřízneme z ředkvičky dvě malá půlkolečka,která přpevníme kohoutovi jako lalůčky pod zobák.
Nakonec ze zbylého ananasu vytvoříme podstavec a kohouta na něj připevníme špejlí-raději dvě až tři.