Kefírový krém s brokolicí a smetanou
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 celá brokolice i s košťálem
- 500 ml vařící vody
- 500 ml kefíru pokojové teploty
- 200 ml 30% smetany ke šlehání
- na špičku nože nastrouhaného muškátového oříšku
- sůl
- mletý pepř
- čerstvá petrželka na ozdobu
- smažený hrášek (nebo osmažené kostky rohlíku jako vložka)
Postup Kefírový krém s brokolicí a smetanou
Postup přípravy receptu
-
Opláchnutou a očištěnou brokolici rozebereme na růžičky, které zatím odložíme bokem.
Košťál nakrájíme na kousky, vložíme do hlubšího hrnce, zalijeme vařící vodou a necháme vařit.
Po 5 minutách přidáme odložené růžičky, muškátový oříšek a vaříme dalších 5 minut.
Hrnec odstavíme bokem, pár růžiček brokolice dáme stranou na závěrečné dozdobení a zbytek v hrnci ponorným mixérem rozmixujeme.
Kefír si rozmícháme se smetanou a 1 naběračkou rozmixovaného krému, hrnec opět postavíme na sporák na mírný plamen a kefír za stálého míchání přiléváme do krému.
Necháme prohřát, vložíme nazpět růžičky brokolice a pokud je třeba, dochutíme solí a pepřem.Podáváme se smaženým hráškem, nebo na másle osmaženými kostičkami rohlíku a posypané nasekanou petrželkou.