Langošez cukety
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 150 g mladé cukety
- 150 g smetanového jogurtu
- 200 g hladké mouky
- 15 g droždí
- 1/4 lžičky jedlé sody
- 1/2 kelímku (od jogurtu) vlažného mléka
- špetka cukru
- sůl
- olej na smažení
- ---
- Na zdobení:
- česnek
- kečup
- tatarka
- sýr
- Sladká varianta:
- švestková povidla
- nutella atd.
Postup Langošez cukety
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve nastrouháme cuketu na jemno i se slupkou. Lehce posolíme a dáme do cedníku vykapat. Po té ji ještě vymačkáme.
Do mléka dáme cukr a droždí a necháme vzejít kvásek. V misce smícháme mouku, sůl, jogurt, sodu a cuketu. Přidáme kvásek a vymícháme těsto.
Nenechala jsem kynout a dělala jsem je hned. Ale dá se dělat i vykynuté. Na vál odebereme lžící kousek a rukou vytvarujeme do kulata. Podsypáváme moukou.
Ihned vkládáme do vyšší vrstvy horkého oleje a smažíme z obou stran. Okamžitě se začínají nafukovat. Jsou vláčné a křupavé. Nahoru dáme co máme rádi, jsou dobré na slano i na sladko.