Kávová roláda s Baileys
Recepty, MoučníkySuroviny
- Na korpus:
- 5 vajec
- 5 polévkových lžic cukru
- 5 polévkových lžic polohrubé mouky
- 1 kávová lžička prášku do pečiva
- 1 polévková lžíce oleje
- 2 kávové lžičky horké vody
- 2 kávové lžičky instantní kávy (vrchovaté)
- Na krém:
- 180 g másla
- 250 ml mléka
- 1 smetanový pudink
- 2 polévkové lžíce instantní kávy
- 5 polévkových lžic cukru
- 5 polévkových lžic Baileys
Postup Kávová roláda s Baileys
Postup přípravy receptu
-
V misce si vyšleháme vejce s cukrem do pěny, šleháme aspoň 20 minut. Ve vodě rozpustíme kávu a společně s olejem vmícháme do pěny. Prášek do pečiva smícháme s moukou a po lžících vmícháme do těsta. Těsto nalejeme na plech vyložený pečícím papírem, pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C 8-10 minut.
Po vytažení z trouby horké těsto pocukrujeme a i s papírem smotáme a necháme zcela vychladnout.
Na krém si dáme do kastrolku mléko, cukr, kávu, pudink a uvaříme. Necháme za občasného promíchání zcela vychladnout.
V misce ušleháme máslo a po lžících střídavě zašleháváme pudink a Baileys, vše do pěny.
Roládu si opatrně rozmotáme, sundáme pečící papír. Dvě třetiny krému natřeme stejnoměrně do rolády, smotáme. Jednu třetinu krému použijeme na potření rolády a dozdobení.