Kávová roláda s Baileys

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na korpus:
5 vajec
5 polévkových lžic cukru
5 polévkových lžic polohrubé mouky
1 kávová lžička prášku do pečiva
1 polévková lžíce oleje
2 kávové lžičky horké vody
2 kávové lžičky instantní kávy (vrchovaté)
Na krém:
180 g másla
250 ml mléka
1 smetanový pudink
2 polévkové lžíce instantní kávy
5 polévkových lžic cukru
5 polévkových lžic Baileys

Postup přípravy receptu

  1. V misce si vyšleháme vejce s cukrem do pěny, šleháme aspoň 20 minut. Ve vodě rozpustíme kávu a společně s olejem vmícháme do pěny. Prášek do pečiva smícháme s moukou a po lžících vmícháme do těsta. Těsto nalejeme na plech vyložený pečícím papírem, pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C 8-10 minut.

  2. Po vytažení z trouby horké těsto pocukrujeme a i s papírem smotáme a necháme zcela vychladnout.

  3. Na krém si dáme do kastrolku mléko, cukr, kávu, pudink a uvaříme. Necháme za občasného promíchání zcela vychladnout.

  4. V misce ušleháme máslo a po lžících střídavě zašleháváme pudink a Baileys, vše do pěny.

  5. Roládu si opatrně rozmotáme, sundáme pečící papír. Dvě třetiny krému natřeme stejnoměrně do rolády, smotáme. Jednu třetinu krému použijeme na potření rolády a dozdobení.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!