Kávova buchta s dvěma krémy
Recepty, MoučníkySuroviny
- 150 g hladké mouky
- 150 g polohrubé mouky
- 120 g cukru krupice
- 4 lžíce oleje
- 250 ml vlažného mléka
- 1 kypřicí prášek
- 2 lžíce rozpustné kávy(sypká směs)
- 2 lžíce rumu
- 3 celá vejce
- KRÉM 1:
- 250 g tvarohu
- 100 g másla
- cukr dle chuti
- trochu rumu
- KRÉM 2:
- 370 ml mléka
- 1 karamelový pudink
- 2-3 lžíce cukru
- 150 g másla
- meruňková marmeláda
- piškoty
- uvařená silná káva+
- rum(vychladlá)
- granko
Postup Kávova buchta s dvěma krémy
Postup přípravy receptu
-
Suroviny na těsto smícháme všechny dohromady. A dáme péct na 180°C cca 10-15 minut.
krém 1: tvaroh vyšleháme s cukrem a přidáváme rozpuštěné vlažné máslo. Nakonec kapneme trochu rumu.
krém 2: pudink a cukr vysypeme do mléka a uvaříme. Necháme vychladnout. Vyšleháme máslo a postupně přidaváme pudink.
Na vlažný korpus rozetřeme meruňkovou marmeládu a necháme vychladnut. Na vychlazený korpus rozetřeme tvarohový krém. Na tvarohový krém klademe piškoty, které si vždy po jednom namočíme v kávě s rumem (stačí jen vložit a hned vytahnout). Pak na piškoty navršíme pudinkový krém. Posypeme grankem a nebo polijeme čokoládou. Dáme vychladit.