Kávova buchta s dvěma krémy

Recepty, Moučníky

Suroviny

150 g hladké mouky
150 g polohrubé mouky
120 g cukru krupice
4 lžíce oleje
250 ml vlažného mléka
1 kypřicí prášek
2 lžíce rozpustné kávy(sypká směs)
2 lžíce rumu
3 celá vejce
KRÉM 1:
250 g tvarohu
100 g másla
cukr dle chuti
trochu rumu
KRÉM 2:
370 ml mléka
1 karamelový pudink
2-3 lžíce cukru
150 g másla
meruňková marmeláda
piškoty
uvařená silná káva+
rum(vychladlá)
granko

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na těsto smícháme všechny dohromady. A dáme péct na 180°C cca 10-15 minut.

  2. krém 1: tvaroh vyšleháme s cukrem a přidáváme rozpuštěné vlažné máslo. Nakonec kapneme trochu rumu.

  3. krém 2: pudink a cukr vysypeme do mléka a uvaříme. Necháme vychladnout. Vyšleháme máslo a postupně přidaváme pudink.

  4. Na vlažný korpus rozetřeme meruňkovou marmeládu a necháme vychladnut. Na vychlazený korpus rozetřeme tvarohový krém. Na tvarohový krém klademe piškoty, které si vždy po jednom namočíme v kávě s rumem (stačí jen vložit a hned vytahnout). Pak na piškoty navršíme pudinkový krém. Posypeme grankem a nebo polijeme čokoládou. Dáme vychladit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!