Kachní prsa s fenyklem a brusinkami
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kachní prsa s kůží
- sůl
- pepř mletý
- pomerančová šťáva dle potřeby (lze přidat i trošku kůry)
- 1 větší fenykl
- 3-4 lžíce brusinkového kompotu
Postup Kachní prsa s fenyklem a brusinkami
Postup přípravy receptu
-
Kůži kachních prsou pokrájíme do mřížky. Prsa osolíme, opepříme a dáme do rozpálené pánve bez tuku osmažit. Smažíme nejprve kůží dolů, cca 4-5 minut z každé strany (dle velikosti prsou). Prsa po osmažení zabalíme do alobalu a uložíme v teple.
Přebytečný tuk z pánve slijeme, do pánve dáme na klínky nebo nudličky pokrájený očištěný fenykl. Za občasného promíchání ho na vyšší teplotu osmažíme lehce dozlatova, pak přidáme pomerančovou šťávu (použil jsem z poloviny velkého pomeranče i s troškou čerstvě nastrouhané kůry), společně provaříme, osolíme, opepříme a nakonec vmícháme brusinky i s troškou šťávy. Varem zredukujeme šťávu dle potřeby a můžeme podávat.
Podáváme s bramborovou přílohou nebo rýží. Kachní prsa rozbalíme, pokrájíme na plátky a doplníme fenyklovou směsí, případně plátky prsou do fenyklové směsi posadíme.