Vepřové na žampionech se smetanovou omáčkou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 kg krkovičky vepřové
- 10 dkg žampionů
- 1 velká lžíce dijonské hořčice
- 1 velká lžíce papriky
- 1 malá lžíce kari
- sůl
- pepř
- 0,5 l vývaru
- 1 cibule
- 3 velké lžíce hladké mouky
- 1 dcl vody
Postup Vepřové na žampionech se smetanovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme vepřové maso, které nakrájíme na středně velké kostky. Cibuli a žampiony očistíme. Cibuli nasekáme na jemno, žampiony nakrájíme asi na 3 mm široké plátky.
V hrnci na oleji nebo sádle osmažíme cibuli. Potom přidáme nakrájené žampiony. Jakmile nám zpění, tak přidáme maso a nesolené ho restujeme, aby se nám krásně zatáhlo. Přidáme koření a podlijeme vývarem.
Vepřové zakryjeme pokličkou a dusíme za občasného míchání. Až je maso měkké, v hrnku ve studené vodě rozmícháme 3 lžíce hladké mouky.
Hrnek s rozmíchanou moukou vlijeme do hrnce, já to vždy naliji přes síto, hned mícháme a necháme povařit. A přidáme smetanu na vaření. Podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem.