Mrkvová bábovka podle Eduarda
Recepty, MoučníkySuroviny
- 4 vejce
- 100 g cukru krystal
- 160 ml slunečnicového oleje
- 1/2 čajové lžičky skořice
- citronová kůra z 1 citronu
- muškátový oříšek - 3 strouhnutí
- 170 g hladké/polohrubé mouky (může se namíchat a nebo dát jen jedna, používal jsem i různé bezlepkové)
- 1 prášek do pečiva
- 2 hrsti vlašských ořechů
- 250 g jemně nastrouhané mrkve
- ingredience na vymazání a vysypání formy
Postup Mrkvová bábovka podle Eduarda
Postup přípravy receptu
-
Společně vyšleháme ve světlou pěnu vejce, cukr a olej.
Do vyšlehané pěny jemně vmícháme skořici, citronovou kůru, muškátový oříšek, mouku, prášek do pečiva a vlašské ořechy. Jako poslední zamícháme nastrouhanou mrkev.
Těsto vylijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů 40-50 min.
Před podáváním lehce pocukrujeme.