Kuřecí kousky na žampionech od maminky

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3 prsní kuřecí řízky (větší)
1 cibule
olej
máslo
500 g žampionů
2 zeleninové papriky
2 houbové bujóny
1 zeleninový bujón
pepř
sůl
sladká paprika
worcester
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Prsní řízky nakrájíme na malé kousky. Žampiony nakrájíme na plátky. Zeleninovou papriku nakrájíme na nudličky.

  2. Na oleji a kousku másla zpěníme cibuli nakrájenou na malé kostičky. Přidáme kuřecí kousky a necháme zatáhnout. Přilijeme trochu vody, poprášíme sladkou paprikou, přidáme zeleninovou papriku, žampiony, bujóny, opepříme, trochu osolíme a necháme pomalu dusit. Můžeme přidat ještě trochu vody, podle potřeby.

  3. Když jsou maso a žampiony měkké, ochutíme worcestrem a zahustíme hladkou moukou.

  4. Podáváme s rýži, těstovinami nebo bramborovými knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!