Masové kuličky v jemné sýrové omáčce s fazolkami a brokolicí
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 400 g mletého masa (hovězí nebo 1:1 vepřové:hovězí)
- 1 včerejší rohlík
- 5 lžic mléka
- strouhanka
- 1 stroužek česneku
- 200 g zelených fazolových lusků
- 300 g brokolice
- 180 g taveného sýru bez příchuti
- 100 g pomazánkového másla
- 150 ml smetany ke šlehání
- 150 ml mléka
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- pepř
- sůl
Postup Masové kuličky v jemné sýrové omáčce s fazolkami a brokolicí
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a v mléku namočený rohlík.
Dobře promísíme a přidáme tolik strouhanky, aby šly tvarovat kuličky.
Vytvoříme kuličky velikosti pingpongového míčku a asi 20 minut je pečeme v horké troubě při 180°C.
Mezitím asi tři minuty povaříme brokolici a fazolky v osolené vodě a scedíme.
V kastrolku rozpálíme máslo, zasypeme ho hladkou moukou, umícháme světlou jíšku a zředíme ji mlékem a smetanou.
Přivedeme k varu, zmírníme teplotu a vložíme tavené sýry a pomazánkové máslo.
Necháme rozpustit, omáčku dochutíme a přidáme fazolky, brokolici a masové kuličky.
Podáváme s těstovinami nebo noky.