Masové kuličky v jemné sýrové omáčce s fazolkami a brokolicí

Recepty, Mleté maso

Suroviny

400 g mletého masa (hovězí nebo 1:1 vepřové:hovězí)
1 včerejší rohlík
5 lžic mléka
strouhanka
1 stroužek česneku
200 g zelených fazolových lusků
300 g brokolice
180 g taveného sýru bez příchuti
100 g pomazánkového másla
150 ml smetany ke šlehání
150 ml mléka
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a v mléku namočený rohlík.

  2. Dobře promísíme a přidáme tolik strouhanky, aby šly tvarovat kuličky.

  3. Vytvoříme kuličky velikosti pingpongového míčku a asi 20 minut je pečeme v horké troubě při 180°C.

  4. Mezitím asi tři minuty povaříme brokolici a fazolky v osolené vodě a scedíme.

  5. V kastrolku rozpálíme máslo, zasypeme ho hladkou moukou, umícháme světlou jíšku a zředíme ji mlékem a smetanou.

  6. Přivedeme k varu, zmírníme teplotu a vložíme tavené sýry a pomazánkové máslo.

  7. Necháme rozpustit, omáčku dochutíme a přidáme fazolky, brokolici a masové kuličky.

  8. Podáváme s těstovinami nebo noky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!