Kari omáčka podle Pavly

Recepty, Omáčky

Suroviny

1 cibule
3 kuřecí prsíčka
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
1 Masox
1 smetana
jablko
Podravka
1 lžička kari koření

Postup přípravy receptu

  1. Na másle osmahneme jemně nakrájenou cibulku, když je cibulka do sklovata přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso, necháme ho jemně osmahnout a pak podlijeme vodou a přidáme jednu kostičku masoxu.

  2. Maso uvaříme do měkka a pak přidáme koření, nastrouhané jablko, podravku. V hrníčku si smícháme vodu s hladkou moukou a vlijeme jí do omáčky, aby nám zhoustla a povaříme.

  3. Nakonec dáme smetanu a ještě krátce povaříme. Omáčku podáváme s houskovým knedlíkem, rýží nebo s těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!