Chobotničky

Recepty, Pro děti

Suroviny

150-160 g vody
3 lžíce oleje
lžička soli
300 g hladké mouky
5 g čerstvého droždí
na dokončení před pečením:
olivy plněné papričkou
vejce na potření

Postup přípravy receptu

  1. Ve vodě rozpustíme droždí, přidáme zbytek surovin a uhněteme příjemně vláčné těsto, které necháme asi 45 minut kynout.

  2. Těsto propracujeme, rozdělíme na 4 díly a z každého uděláme podlouhlou bulku. Necháme je 10 minut odpočinout a pak každou bulku ze 2/3-3/4 rozválíme na plát.

  3. Přeneseme na plech a dotvarujeme – nerozválený kousek bulky tvoří hlavičku budoucí chobotnice, plát rozkrájíme na 5-8 nohou“ a dáme je kousek od sebe. (Peču na fólii, těsto proto krájím kráječem na pizzu nebo stěrkou na těsto.)

  4. Chobotničky potřeme rozšlehaným vejcem, v místě očí těsto krátkým řezem nastříhneme a do dírky vsuneme plátek olivy – oko. Necháme chvilku dokynout a upečeme (200°C/asi 15-20 minut.)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!