Kuře na zelenině s červeným vínem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 horní kuřecí stehna
- (nebo jiné porce kuřete)
- 4 plátky slaniny
- cibule
- 200 g brambor
- 100 g žampionů
- 100 g mrkve
- 200 ml červeného vína
- 1 plechovka rajčatového protlaku
- 2 stroužky česneku
- tymián, pepř, bobkový list
- olej
- sůl a pepř
Postup Kuře na zelenině s červeným vínem
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí porce opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme.Cibuli, mrkev a žampiony pokrájíme na kolečka, česnek na plátky.
V kastrolku rozehřejeme olej a na něm kuře opečeme dozlatova. Pak maso vyjmeme a do kastrolu přidáme pokrájenou zeleninu, kromě brambor- vše krátce restujeme. Do směsi pak vložíme oloupané, na čtvrtky pokrájené brambory, rajský protlak a vše podlijeme vínem. Krátce povaříme.
Nakonec vmícháme česnek, bobkový list, špetku tymiánu. Na zeleninovou směs položíme opečené porce kuřete a na ně plátky slaniny. Vložíme do trouby předehřáté asi na 180°C a pečeme přibližně 45 minut. Před podáváním odstraníme bobkový list. Podáváme s chlebem.