Kuře na zelenině s červeným vínem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 horní kuřecí stehna
(nebo jiné porce kuřete)
4 plátky slaniny
cibule
200 g brambor
100 g žampionů
100 g mrkve
200 ml červeného vína
1 plechovka rajčatového protlaku
2 stroužky česneku
tymián, pepř, bobkový list
olej
sůl a pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí porce opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme.Cibuli, mrkev a žampiony pokrájíme na kolečka, česnek na plátky.

  2. V kastrolku rozehřejeme olej a na něm kuře opečeme dozlatova. Pak maso vyjmeme a do kastrolu přidáme pokrájenou zeleninu, kromě brambor- vše krátce restujeme. Do směsi pak vložíme oloupané, na čtvrtky pokrájené brambory, rajský protlak a vše podlijeme vínem. Krátce povaříme.

  3. Nakonec vmícháme česnek, bobkový list, špetku tymiánu. Na zeleninovou směs položíme opečené porce kuřete a na ně plátky slaniny. Vložíme do trouby předehřáté asi na 180°C a pečeme přibližně 45 minut. Před podáváním odstraníme bobkový list. Podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!