Karbanátky z trouby na paprikovém salátu
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 4 plátky pikantní slaniny
- 1 cibule
- 500 g mletého masa
- 4 stroužky česneku
- 1 lžíce strouhanky
- 3 lžičky strouhaného sýra
- 1 vejce
- 1 lžička pikantní hořčice
- špetka muškátového oříšku
- špetka soli
- špetka pepře
- 1/2 svazku petrželky
- olej na potření
- 3 čerstvé papriky
- 1 šalotka
- 1 lžička olivového oleje
- 2 lžíce balzamikového octa
Postup Karbanátky z trouby na paprikovém salátu
Postup přípravy receptu
-
Slaninu nakrájíme na malé kousky, nasucho osmahneme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a orestujeme.
Do mísy vložíme maso, prolisovaný česnek, strouhanku, sýr, vejce, hořčici, muškátový oříšek, sůl, pepř, nadrobno nasekanou petrželku a nakonec osmahnutou cibulku se slaninou.
Vše promícháme a tvoříme karbenátky. Naskládáme je na vymazaný plech a ještě je pomažeme olejem i nahoře. Pečeme přibližně 25-30 minut.
Papriky i šalotku nakrájíme na tenké proužky, zakápneme olejem, octem a ochutíme solí a pepřem.
Promícháme a na takto připraveném salátu podáváme karbanátky.