Karbanátky z trouby na paprikovém salátu

Recepty, Mleté maso

Suroviny

4 plátky pikantní slaniny
1 cibule
500 g mletého masa
4 stroužky česneku
1 lžíce strouhanky
3 lžičky strouhaného sýra
1 vejce
1 lžička pikantní hořčice
špetka muškátového oříšku
špetka soli
špetka pepře
1/2 svazku petrželky
olej na potření
3 čerstvé papriky
1 šalotka
1 lžička olivového oleje
2 lžíce balzamikového octa

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na malé kousky, nasucho osmahneme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a orestujeme.

  2. Do mísy vložíme maso, prolisovaný česnek, strouhanku, sýr, vejce, hořčici, muškátový oříšek, sůl, pepř, nadrobno nasekanou petrželku a nakonec osmahnutou cibulku se slaninou.

  3. Vše promícháme a tvoříme karbenátky. Naskládáme je na vymazaný plech a ještě je pomažeme olejem i nahoře. Pečeme přibližně 25-30 minut.

  4. Papriky i šalotku nakrájíme na tenké proužky, zakápneme olejem, octem a ochutíme solí a pepřem.

  5. Promícháme a na takto připraveném salátu podáváme karbanátky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!