Karbanátky z růžičkové kapusty
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 500 g kapusta ružičková
- 300 g vepřové maso mleté
- 1/2 hrnku smetana na vaření
- 2 lžíce petrželová nať
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 1,5 hrnku vývaru na podlití
- 1 vajíčko
- mouka
- 1 PL francouzské hořčice
- olej na smažení
- sůl
- mletý pepř
Postup Karbanátky z růžičkové kapusty
Postup přípravy receptu
-
Ruzickovy kel predvarime v osolenej vode. Zlejeme vodu a dame vychladnut.
Mlete maso zmiesame s vajickom ochutime sol, korenie, na drobno nakrajany petrzlen a jeden pretlaceny cesnak,.Pridame muku alebo struhanku aby sme dostali spravnu konzistenciu.
Dame schladit do ladnicky aby sa nam so zmasou lepsie pracovalo.Obalime vychladnuty predvareny ruzickovy kel-kapustu.
Pomukujeme a dame vyprazit do rozohriateho oleja. Vyberieme a odlozime na stranu najlepsie na papierovy obrusok.
Na vacsiu panvicu si dame troske oleja oprazit na drobno nakrajanu cibulu a cesnak.(Nam ostalo este zopar kelov tak sme aj tie pridali)
Prilejeme vyvar (my sme mali kuraci), primiesame sladku smotanu do ktorej sme vmiesali lyzicu muky a lyzicu dobrej Francuzskej horcice.
Na nizkom plameni dame prevarit na 5-7 minut na konci vmiesane na drobno nakrajany petrzlen.
do chce si este aj okysli....citronom alebo octom.