Karbanátky z růžičkové kapusty

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g kapusta ružičková
300 g vepřové maso mleté
1/2 hrnku smetana na vaření
2 lžíce petrželová nať
2 stroužky česneku
1 cibule
1,5 hrnku vývaru na podlití
1 vajíčko
mouka
1 PL francouzské hořčice
olej na smažení
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Ruzickovy kel predvarime v osolenej vode. Zlejeme vodu a dame vychladnut.

  2. Mlete maso zmiesame s vajickom ochutime sol, korenie, na drobno nakrajany petrzlen a jeden pretlaceny cesnak,.Pridame muku alebo struhanku aby sme dostali spravnu konzistenciu.

  3. Dame schladit do ladnicky aby sa nam so zmasou lepsie pracovalo.Obalime vychladnuty predvareny ruzickovy kel-kapustu.

  4. Pomukujeme a dame vyprazit do rozohriateho oleja. Vyberieme a odlozime na stranu najlepsie na papierovy obrusok.

  5. Na vacsiu panvicu si dame troske oleja oprazit na drobno nakrajanu cibulu a cesnak.(Nam ostalo este zopar kelov tak sme aj tie pridali)

  6. Prilejeme vyvar (my sme mali kuraci), primiesame sladku smotanu do ktorej sme vmiesali lyzicu muky a lyzicu dobrej Francuzskej horcice.

  7. Na nizkom plameni dame prevarit na 5-7 minut na konci vmiesane na drobno nakrajany petrzlen.

  8. do chce si este aj okysli....citronom alebo octom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!