Karbanátky z mletého masa, kapusty a sýra

Recepty, Mleté maso

Suroviny

250-300 g mletého masa
menší čtvrtku kapusty
100 g tvrdého sýra
1 dl smetany na vaření
2 stroužky česneku
sůl
pepř
olej na potření pekáče

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso dáme do misky. Kapustu buď nakrájíme, nebo nasekáme na robotu. Sýr nastrouháme a spolu s kapustou přidáme k masu.

  2. Přilijeme 1 dl smetany, přidáme utřený česnek, sůl a pepř.

  3. Těsto pořádně propracujeme a mokrýma rukama tvoříme karbanátky, které vkládáme na olejem potřený pečící papír do pekáčku.

  4. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C cca 50 minut. Během pečení aspoň jednou karbanátky otočíme. Podáváme s bramborovým salátem, bramborovou kaší a pod.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!